Permanente
Make-up

PMU BY BeBlushed

“Make-up is mijn passie. Mensen ‘natuurlijk’  laten stralen is mijn doel.
Ik werk met professionele producten, voor een natuurlijke look.
Be natural, Be beautiful, Be Blushed”

Permanente Make-up, oftewel PMU. 

Bij een PMU worden er pigmenten in de huid gebracht door middel van een machine met een naald. 

Je kan het een klein beetje vergelijken met een tatoeage. Er zijn echter wel degelijk verschillen:

Bij een tatoeage worden de pigmenten dieper in de huid gebracht, waardoor de pigmenten  voor altijd in de huid blijven. 

Bij een PMU worden de pigmenten oppervlakkiger in de huid gebracht. Elke huid heeft maandelijks een celvernieuwing, doordat de cellen vernieuwen komt de PMU hoger te liggen waardoor de pigmenten op den duur kunnen vervagen.

De duur van een PMU is per persoon verschillend, het is dus lastig om te zeggen hoelang een PMU blijft zitten. Over het algemeen blijft een  PMU tussen 1 en 3 jaar mooi. Wel wordt aangeraden om het jaarlijks een touch-up te geven.

Je kan op verschillende plekken in het gezicht een PMU aan laten brengen. Denk hierbij aan wenkbrauwen, een eyeliner of een randje om de lippen heen en/of de lippen inkleuren.

Wanneer er een PMU wordt gezet krijg je een beetje een schaafwond. Je brengt tenslotte met een naald pigmenten aan in de huid. Je huid heeft dan een paar weken de tijd nodig om te herstellen. Je huid kan droog worden en korstjes krijgen. Hierbij kunnen er wat pigmenten uit de huid gaan.

6 – 10 weken na de 1e behandeling plan ik altijd een 2de afspraak, een touch-up. Deze heb je nodig om de puntjes op de i te zetten. 

Bij het hoofdstuk ‘werkwijze’ kun je precies zien waarom.

 

Powder brow

Een powder brow is een wenkbrauw waarbij de hele huid wordt ingekleurd. 

Hairstroke

Hairstroke of haarstroke, hierbij wordt dus een haar/streepje gemaakt in de huid. 

Eyeliner

Een mooi zwart lijntje boven en/of onder het oog. 

PMU Behandelingen:

In mijn studio geef ik de volgende behandelingen: 

Powder brow

Een powder brow is een wenkbrauw waarbij de hele huid wordt ingekleurd. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij dames die volle wenkbrauwen willen hebben. Bij deze techniek kun je de bestaande wenkbrauw groter/dikker/langer of voller maken.

Hairstroke techniek

hairstroke of haarstroke, hierbij wordt dus een haar/streepje gemaakt in de huid. Door meerdere haartjes te pigmenteren in een vorm die bij jou past kun je een wenkbrauw maken. Hierbij kun je de bestaande wenkbrauw ook groter/langer/hoger of voller maken. Door de Hairstroke techniek te gebruiken maak je een natuurlijkere PMU.

Eyeliner

Een mooi zwart lijntje boven en/of onder het oog. Door een zwart lijntje op je bewegende ooglid te maken tegen de wimpers aan in een vorm die bij je past, creër je een mooie open blik.

Infralash

Een infralash is een dunner lijntje dan de “normale”eyeliner. Bij een infralash werk je dichter tegen de wimperrand aan. Zo komen je wimpers erg duidelijk naar voren.

 

Werkwijze

Je hebt nu al een boel informatie gelezen maar er valt nog veel te vertellen over PMU. Wanneer je graag nog meer informatie wil, plan ik altijd een intake gesprek. Zo kunnen we jouw wensen goed bespreken en bekijken of dit mogelijk is.
Tijdens de intake bespreken we ook de voorwaarden en contra-indicaties, denk hierbij bijv. aan een zwangerschap. Wanneer je zwanger bent zet ik geen PMU.
Ook kunnen we tijdens de intake al de vorm tekenen en de pigmentkleur uitzoeken, zo heb je een beetje een idee wat je kan verwachten.
Het is altijd handig om alvast eens te kijken wat je zelf mooi vindt, zo heb ik een idee waar je van houdt en of ik dat bij je kan gaan maken.
Wanneer je na de intake besluit dat je het wil, plannen we de eerste afspraak in.

1ste afspraak

Wanneer je bij me komt en alle documenten hebt ondertekend, ga ik jouw huid schoonmaken en ga ik de gewenste vorm tekenen.
Hierbij mag je altijd meekijken en meebeslissen. Wanneer de vorm goedgekeurd is door jou gaan we beginnen. Je gaat lekker liggen in de stoel en laat alles maar gebeuren. Ik ga voor jou iets moois maken.
tussendoor mag je altijd eens kijken hoe het gaat. Wanneer ik klaar ben leg ik jou nog even uit hoe jij je PMU moet verzorgen en krijg je een nazorgproduct van me mee.
Je huid komt nu in een genezingsperiode. Het kan korstjes krijgen. Het is belangrijk dat je er afblijft om zo het perfecte resultaat te behouden.
Zonnebank en sauna wordt hierin sterk afgeraden!
2de afspraak. Deze afspraak plan ik altijd 6 – 10 weken na de 1ste behandeling. Je huid is dan hersteld en zo kunnen we zien wat ik tijdens de tweede afspraak nog kan verbeteren. Door nog een keer over de PMU van de eerste keer heen te gaan, wordt de PMU ook weer wat donkerder, omdat je een laagje over een laagje aanbrengt.
Na de 2de afspraak komt uiteraard weer een nieuw genezingsproces. Wanneer dit klaar is. Kun je optimaal gaan genieten van jouw PMU.

"A Smile is the best make up a girl can wear
but a little mascara and lipstick never hurts''
BEBLUSHED
by ilse

Ik heb gekozen voor de PMU opleiding van Skinquip
en de producten van Swiss Color

Maar waarom?

Kwaliteit en duurzaamheid vind ik erg belangrijk, zelf ben ik een pietje precies en wil ik dat alles veilig en mooi verloopt.
Ik gaf de microblading behandeling al, hier is veel vraag naar en ik wilde mijn kennis en de technieken verder ontwikkelen.
Zo kwam ik bij de PMU (permanente make-up) opleiding van Skinquip uit.
Door deze opleiding te gaan volgen kan ik nog meer mensen voorzien van wenkbrauwen, eyeliner of natuurlijke full lips.

SkinQuip voldoet aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstituten voor kort beroepsonderwijs (CRKBO). De opleiding staat voor een combinatie van goede theoretische vakkennis, uitgebreide hygiëne-modules en precisie vak werk. Er wordt les gegeven met de nieuwste technieken en beste producten wereldwijd binnen het gebied van PMU.

De pigmenten waar ik mee ga werken zijn van Swiss Color. Swiss Color is een van de grootste Europese fabrikanten van inkt en pigmenten. Deze pigmenten worden in meer dan 65 landen verkocht en heeft al meer dan 25 jaar ervaring. Swiss Color is een Zwitsers merk waar veel aandacht word besteed aan veiligheid, intense research en ondersteuning.

Swiss Color heeft een collectie van 100% gezuiverde synthetische pigmenten zonder metalen en giftige verbindingen zoals packs en paas. (Packs en Paas zijn verboden in Nederland.
Elk begin is moeilijk en leren moet iedereen, hoe fijn is het, dat je dat kan met organische synthetische pigmenten waarvoor je niet bang hoeft te zijn dat het pigment in grijs of blauw kan genezen of rood of paars kan worden.
De kans op allergieën en reacties is minimaal en het resultaat op lange termijn super.

Even een opsomming waarom deze pigmenten zo goed zijn:

 • Geen ijzeroxides, mineralen pigmenten en geen kleurverandering na het plaatsen
 • Geen geurstof of conserveringsmiddelen toegevoegd aan het pigment
 • De kans op allergieën en reacties is minimaal
 • Hoge fotostabiliteit, de kleur veranderd niet in rood of paars
 • De huid neemt de pigmenten direct in de huid op
 • De pigmenten vervagen gelijkmatig
 • 80% tot 90% van de pigmentkleur blijft direct na plaatsing in de huid
 • De kleur covered op een zeer mooie manier en wordt na heling iets dieper
 • Minder nawerk
 • Ook voor veganisten, doordat de ingrediënten dierproefvrij zijn
 • Veel minder pijn voor de klant, omdat er zeer zacht gewerkt kan worden

Kortom een opleiding en pigment die veilig en goed zijn. Iets wat belangrijk is want je wilt geen slechte pigmenten in je huid.
Ga ik jou zien in de salon?

Liefs Ilse
Be Blushed

Contact
Ilse