Je bekijkt nu Make-up Missers

Make-up Missers

Make-up Missers

We kennen ze allemaal wel: dames die zich opmaken en daar toch wel de plank mis slaan omdat ze fouten maken.
Tuurlijk, ook ik ben een mens en maak ook wel eens fouten. Ook Ik ben wel eens snel en ben dan niet netjes bij mijzelf; scheve eyeliner en mascara boven op mijn oogleden, of lipstick net buiten de lip rand.
De grootste missers die ik tegenkom heb ik opgeschreven. Misschien kun je ook wat met mijn korte tips doen, en leer je hoe je fouten kan voorkomen.

  1. Foundation Fails : Deze fout wordt vaak gebruikt, de kleur is te donker of te licht, te dik aangebracht en niet goed uitgewerkt. Let goed op dat je de foundation goed uitwerkt richting de hals en haargrens. Om de juiste kleur te testen breng je een stipje aan op de kaakrand, als je de kleur niet meer ziet, dan heb je de juiste kleur.
  2. Wasted Wenkbrauwen : Wenkbrauwen zijn bij iedereen anders, iedereen heeft een andere kleur en vorm. Als je dunne wenkbrauwen hebt, teken deze dan bij met een potlood of poeder – houd de natuurlijke vorm aan. Maak geen streepjes, dit is echt wel uit de tijd. Als ze heel licht zijn kun je ze ook laten verven , dan zijn ze wat donkerder en kun je ze beter zien en dus ook op de juiste manier bijtekenen. Werk ze ook goed uit – als je met een potlood werkt maak dan kleine dunne lijntjes en geen dikke streep. Je wenkbrauwen bepalen veel in je mimiek, ze geven een contour aan je oog. Als je hier dus foutjes maakt kan dit heel bepalend zijn voor de uitdrukkingen in je gezicht.
  3.  Blush Bloopers : Blush wordt gebruikt om kleur aan het gezicht te geven en om het gezicht optisch dunner of voller te laten lijken. Let goed op hoe je de blush op zet. Breng hem niet te ver aan naar je neus, en werk het goed uit je haargrens in. Maak een kuil in je wang , een vissenmond , zo kun je het beste je jukbeenderen voelen , en daar breng je dan de blush op aan. Als je besluit over de blush een highlight te zetten, doe deze dan niet te dik. Een highlight is erg mooi, maar maak van je zelf geen glansbal. Wanneer je een vette huid hebt , gebruik dan geen glans highlight. Omdat je huid zelf al glanst benadruk je dit alleen maar meer met een highlight.
  4. Mislukte Mascara : ken je ze? wimpers die zoveel dikke lagen hebben dat ze dik en aan elkaar geplakt zijn? Persoonlijk vind ik dat niet mooi. Wat ik zeker wel mooi vind is dat als de wimpers goed zwart zijn en er een mooie krul in zit. Als je wilt dat ze goed opvallen kun je er ook voor kiezen om vezels over de mascara te doen, hierdoor krijg je meer volume en minder spinnenpoortje-wimpers.
  5. Lelijke Lipstick : Ik ben dol op lipstick , elke dag draag ik wel een andere kleur. Waar ik vind dat je vooral mee moet opletten is dat de lipstick past bij de rest van je make-up. Less is more . Wat je bijna niet meer ziet is het zwarte randje met een kleur lipstick . Dit is een trend uit de jaren 90. Als je een lipstick draagt is het mooi om daar een lipliner voor te gebruiken, deze zorgt ervoor dat je lippenstift niet uit loopt en je kunt de lippen mooi accentueren , maar gebruik dan een lipliner in dezelfde kleur. Ow en kijk uit als je lacht en er zit lippenstift op je tanden……. Niet echt mooi ?

Make-up kan erg mooi zijn en make-up kan er zeker voor zorgen dat je , je fijner voelt omdat je oneffenheden weg werkt of je lichte wenkbrauwen bijtekent zo dat je ze ziet. Maar wanneer je make-up draagt let dan vooral op dat de kleuren bij je passen en dat je alles goed uitwerkt.
Blushige groet ,
Ilse Sleurink-de Leeuw
Be Blushed

 

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.