Je bekijkt nu 5 tips voor een mooie frisse huid

5 tips voor een mooie frisse huid

Blog : Gelaatsverzorging

Daar is hij dan, mijn eerste blog. Ik ga hier vertellen hoe je het beste je gelaat kan verzorgen en waarom het zo belangrijk is. Ook geef ik wat handige tips.
Ik kan zelf erg makkelijk zijn en zoals je straks gaat lezen merk je dit in de Jip en Janneke uitleg.
Maar ook hoe je bepaalde stappen makkelijk kan combineren in het drukke leven wat tegenwoordig iedereen heeft.

Ik wens je heel veel lees plezier 😉

De huid: onze bescherming en visitekaartje
De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, heeft een oppervlakte van anderhalf tot twee vierkante meter en weegt ongeveer vier kilo.
De dikte van de huid kan variëren van 0,1 mm tot 4mm, dit hangt af van de plaats waar de huid zich bevind. De huid bestaat uit 3 verschillende lagen. Deze lagen zijn ook weer verdeeld in meerdere lagen en elke laag heeft zo zijn eigen functie.
De huid beschermt ons tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën en schadelijkstoffen en regelt ook voor een groot deel onze lichaamstemperatuur, maar niet te vergeten de huid is je visitekaartje!
Stappenplan voor goede huidverzorging.
Om er zo stralend mogelijk uit te zien, is het erg belangrijk om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Aan de hand van de omschreven stappen lees je hoe makkelijk en snel het eigenlijk kan.

Stap 1: de reiniging van de huid
Door de huid te reinigen verwijder je de make-up van je gelaat, maar nu hoor ik je al zeggen: “ik draag nooit make-up”. Toch is het ook dan belangrijk dat je je huid minstens twee keer per dag reinigt.

In de ochtend om je zweet te verwijderen. Iedereen zweet wanneer hij/zij slaapt en je verliest per uur ongeveer 60 ml lichaamsvocht. Over acht uur slaap betekent dat ongeveer een halve liter! Gemiddeld slaapt een mens acht uur per nacht. Zweet bestaat uit water en zout, je kunt je voorstellen dat zout op de huid je huid kan uitdrogen.
’s Nachts scheidt de huid ook afvalstoffen en vet uit. Dit ligt in de ochtend allemaal op de huid. Dit ‘vieze’ laagje krijg je er alleen met water niet af.

In de avond reinigen we niet alleen om de make-up van de huid te verwijderen maar ook de afvalstoffen die van buiten af op de huid zijn terechtgekomen moeten worden verwijderd omdat deze de huid kunnen beschadigen. Denk hierbij aan uitlaatgassen en andere schadelijke stoffen.

Je reinigt je huid met een reinigingsproduct. Dit kan zijn een milk of bijvoorbeeld een schuimgel.
Elke verzorgingslijn heeft verschillende soorten producten, deze zijn dan ook weer onderverdeeld in producten voor het type huid wat je hebt. Het is dus belangrijk om te weten wat voor huidtype je hebt. Je huidtype kan per seizoen veranderen door de invloeden van de temperatuur.
Naast een passend product bij je huidtype is het ook belangrijk om een product te kiezen wat je zelf lekker vindt aanvoelen en om mee te werken.

Samengevat: Kortom reinigen is echt belangrijk, hoe schoner de huid, hoe mooier hij is en hoe beter hij een verzorgingscrème kan opnemen om zijn werk te kunnen doen.

De Ilse tip :wanneer je onder de douche staat, ga dan uitvoerig je huid reinigen , de viezigheid spoel je dan meteen weg. Je hoeft dan geen wattenschijfjes te gebruiken waarmee je eigenlijk de viezigheid verplaatst.
Onder de douche laat je vaak de crèmespoeling even intrekken dus tijd zat om goed te reinigen. En onthoud: water verfrist maar reinigt de huid niet ! Dus gewoon makkelijk een product in je handpalm doen en dit verdelen over je huid, ouderwets masseer/was je dit over je gezicht heen. Daarna gewoon afspoelen. Makkelijker en sneller kan je het niet doen. 😉

Stap 2: De huid hydrateren
Na de reiniging moet je de huid even nalopen met een lotion, een lotion verfrist de huid maar hydrateert ook , het haalt daarnaast ook de laatste restjes make-up/milk of viezigheid weg en het herstelt de ph-waarde van de huid.

Het hydrateren van de huid is ook geen hogere wiskunde, lotion op een watje of je eigen handpalm doen en dit heerlijk over je gezichtshuid wrijven. Dit voelt lekker fris aan en kan soms wel eens een beetje tintelen.

Stap 3: verwijderen van dode huidcellen/scrubben
Elke dag verlies je duizenden cellen, dit is een normaal en automatische proces in de huid. Het celvernieuwsproces ligt tussen de 20 en 28 dagen. Bij oudere mensen gaat dit proces wat langzamer.
Om je huid een handje te helpen, kun je gaan scrubben. Door scrubben verwijder je de dode huidcellen die op de huid zitten.
Doordat je deze huidcellen weg haalt, kunnen de poriën minder snel verstoppen. Hoe minder verstopte poriën hoe beter de talg naar buiten kan en hoe minder pukkels je dan weer hebt.
Kortom, scrubben zorgt voor een mooiere, egale en frisse, goed uitziende huid.
Een scrub is een product waar kleine balletjes in zitten, door deze balletjes over de huid te masseren , laten de huidcellen los. Ook verbetert scrubben de doorbloeding van je huid waardoor crème beter wordt opgenomen.

De Ilse tip. Neem 1 of 2 vaste dagen per week in je hoofd wanneer je gaat scrubben. Ook dit kun je doen wanneer de crèmespoeling in je haar moet intrekken. Door daarna alles in 1 keer af te spoelen zorg je er ook voor dat de scrub balletjes in het douche putje verdwijnen in niet in je haren. ( als je toch aan het scrubben bent, neem dan de rest van je lichaam ook eens mee) 😉 want ook op je billen zitten dode huidcellen.

Stap 4: een verzorgend en ontspannend masker
Een masker gebruik je om tot rust te komen en de huid extra te verzorgen. Masker op je huid en lekker op de bank liggen met een goed boek, of wanneer je in bad ligt. Er zijn verschillende soorten maskers, voor elk huidtype is er wel wat lekkers. Een masker hoef je niet elke dag te doen, wekelijks zou het beste zijn, maar om de week is prima.

De Ilse tip: Wanneer je niet veel tijd hebt kun je je crème wat dikker aanbrengen en dit laten intrekken. Zo heb je toch een goed functioneel masker.

Stap 5: Verzorgen van je huid
Je huid heeft dagelijks crème nodig, voor sommige mensen zowel in de ochtend als in de avond. Dit hangt van je huidtype af.
Elk merk heeft verschillende soorten crèmes. Ook zit er uiteraard veel verschil per merk in de kwaliteit en prijs. Hiervoor moet je zelf goed nadenken en weten wat je huid nodig heeft.
Wat ik zelf erg belangrijk is, is een crème zonder paraffine. Paraffine ken je als kaarsvet en is een afvalproduct van de aardolie industrie. Je kan je voorstellen als dit in een product zit, dit dus niet echt goed voor je huid is. Want het legt een laagje over de huid waardoor dit dus erg afsluit.
Ook zie ik zelf niet echt het verschil tussen een dag of een nacht crème, ( mijn mening is dat hier gewoon een verkoop strategie achter zit ) kijk vooral goed wat je huid nodig heeft. Wat uiteraard wel kan is in de ochtend een andere crème dan in de avond. In de avond kan je een wat vollere/ vettere crème gebruiken omdat je dan vaak de deur niet meer uitgaat. Onder de make-up is een lichte/ luchtige crème fijner, dit omdat het snel in de huid trekt en je zo wel en goeie dagverzorging hebt.

De verschillende soortenhuidtypes
1. Vette huid : glimt, heeft grove poriën, veel onzuiverheden.
2. Droge huid : schilfers, voelt trekkerig, klein tot onzichtbare poriën, matte huidskleur.
3. Gecombineerde huid : combinatie van een droge en vette huid
4. Normale huid : ziet er gezond uit , heeft kleine poriën
5. Vochtarme huid : een huid met een trekkerig gevoel , geen schilfers. Kan zowel bij een gecombineerde , vette of normale huid voorkomen. Er is een sterk vocht tekort in de huid
6. Mannen huid : grove poriën, dikkere huid

Invloeden op de huid van buitenaf en van binnenuit.
Zo zijn er natuurlijk nog een heleboel invloeden die slecht voor de huid zijn, denk bijvoorbeeld aan slechte voeding ( veel vet ), roken , te weinig water drinken , zon beschadiging of werken in een ruimte waar de cv of airco veel aan staat. Ook heeft je eigen hormoonhuishouding een grote invloed op je huid , hormonen kunnen gekke dingen doen met je huid.

Om een specifiek probleem te kunnen aanpakken komt er dus iets meer kijken dan alleen bovenstaande 5 stappen te doen.
Maar wanneer je ze dagelijks goed uitvoert zul je zien wat voor mooi orgaan je huid eigenlijk is en hoe mooi je huid kan zijn !

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen, en hopelijk heb je er wat tips uit kunnen halen. Als er vragen zijn beantwoord ik ze graag. Ook mag je altijd langs komen (op afspraak ) in de salon om een huidanalyse te ondergaan, hierin kan ik je adviseren in dat wat je huid nodig heeft.

Liefs Ilse
Be Blushed
www.beblushed.nl

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.